Μετάβαση στο περιεχόμενο
Καλαμάτα
Μεσσηνία
Παραλία Καλαμάτας
Μεσσηνία
Καλαμάτα
Μεσσηνία
Ι.Ν. Υπαπαντής του Σωτήρος - Καλαμάτα
Μεσσηνία
Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων - Καλαμάτα
Μεσσηνία
Μαρίνα Καλαμάτας
Μεσσηνία
Παραλία Μπούκα - Μεσσήνη
Μεσσηνία
Άγιος Νικόλαος
Μεσσηνία
Παραλία Βοϊδοκοιλιάς
Μεσσηνία
Πεταλίδι
Μεσσηνία
Κάστρο Μεθώνης
Μεσσηνία
Κάστρο Μεθώνης
Μεσσηνία
Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης
Μεσσηνία
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Η Μεσσηνία είναι νομός της Ελλάδας που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Γεωγραφικά είναι η περιοχή η οποία ορίζεται στα βόρεια από τον ποταμό Νέδα και τα Αρκαδικά Όρη (Λύκαιο, Μαίναλο), στα ανατολικά από το όρος Ταΰγετος, στα νότια από τον Μεσσηνιακό Κόλπο και στα δυτικά από τα Όρη Κυπαρισσίας και το Ιόνιο Πέλαγος. Συνορεύει στα βόρεια με το Νομό Ηλείας, στα βορειοανατολικά με το Νομό Αρκαδίας και στα ανατολικά με το Νομό Λακωνίας.

https://el.wikipedia.org/wiki/Νομός_Μεσσηνίας
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η Καλαμάτα, παλαιότερα Καλάμαι ή, κατά την εποχή του Ομήρου, Φαρές είναι πόλη της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας και λιμάνι της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας. Η Καλαμάτα έχει πληθυσμό 54.100 κατοίκους, ενώ o Δήμος Καλαμάτας έχει πληθυσμό 69.849 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Η πόλη είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι (παρυφή του Ταϋγέτου), στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου. Απέχει 223 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 215 χλμ. από την Πάτρα και 715 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα, με ήπιους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Καθημερινά στο ευρύτερο αστικό κέντρο της Καλαμάτας έρχονται και εργάζονται πάνω από 50.000 άνθρωποι από τις διπλανές πόλεις Μεσσήνη, Θουρία, Μελιγαλά, Άρι κ.α..

https://el.wikipedia.org/wiki/Καλαμάτα
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ
H Φοινικούντα βρίσκεται νοτιοανατολικά της Μεθώνης, από την οποία απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα, νοτιοδυτικά της Πύλου, από την οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα και δυτικά της Κορώνης, από την οποία απέχει περίπου 18,5 χιλιόμετρα. Βρίσκεται πάνω στη 13η Επαρχιακή Οδό Χαρακοπιού - Μεθώνης, έχει υψόμετρο 0-5 μέτρα και βρέχεται από τη θάλασσα. Κοντά στη Φοινικούντα βρίσκονται επίσης, προς τα βόρειά της η Λαχανάδα, σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων, προς τα ανατολικά της, η Υάμεια στα 7 χιλιόμετρα, το Ακριτοχώρι στα 4 χιλιόμετρα και η Λούτσα σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων και προς τα δυτικά της ο Ανεμόμυλος, ο οποίος απέχει μόλις 850 περίπου μέτρα.


https://el.wikipedia.org/wiki/Φοινικούντα
ΚΟΡΩΝΗ
Η Κορώνη είναι παραλιακή κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Απέχει 52 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Καλαμάτα και έχει 1.409 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Είναι φημισμένη για το Βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Πύλου - Νέστορος, ενώ με βάση το Σχέδιο «Καποδίστριας», αποτελούσε έδρα του Δήμου Κορώνης.

https://el.wikipedia.org/wiki/Κορώνη
ΜΙΚΡΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
Η Μικρά Μαντίνεια βρίσκεται σε υψόμετρο 110 μέτρων και απέχει 11 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Αποτελεί ένα από τους πρώτους οικισμούς της Μεσσηνιακής Μάνης. Βρίσκεται 11 χλμ. νοτιοανατολικά της Καλαμάτας και περιλαμβάνει τον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό και τον ημιορεινό οικισμό Παλιό Χωριό.

https://el.wikipedia.org/wiki/Μικρή_Μαντίνεια_Μεσσηνίας


GreekRealtor


Παροχή υπηρεσιών σε θέματα Real Estate, με σκοπό την αγοραπωλησία ή μισθωση, την ευρύτερη διαχείριση και την εκτίμηση του ακινήτου σας.
Powered by XKtopo
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διεύθυνση: Αριστοδήμου 135, Καλαμάτα
TK: 24100
Τηλ: +30 27210 80370
Κιν: +30 697 1 654 564
Email: info@xktopo.gr
Privacy Policy
Επιστροφή στο περιεχόμενο